Cumartesi, Haziran 22, 2024

UÇAN VESAİRE

Adam sevgilisiyle tatile geliyor. Pansiyon sahibi güzel kadın onlara odalarını gösteriyor. Sevgilisi yorgunluktan uykuya daldığından adama banyo yapmadan çıkıyor, kasabayı keşfedecek. Pansiyon sahibesine rastlıyor kasabaya bakan pansiyon manzarasında, şarap içerken. Davet ediyor kadın adamı. Birkaç yudumdan sonra aralarında bir romantizm oluyor ve adam kalkayım ben diyor. Kadın ona merkeze nasıl gideceğini tarif ediyor ve bir barın adını veriyor. Adam barda üçüncü kadınla tanışıyor ve yakınlaşıyorlar. Kumsalda sevişiyorlar. Adam odalarına dönüyor ve sevgilisinin yanına girmeden banyo yapıyor.

Sabah uyanıyor, sevgilisi kahvaltıya inmiş. Masalarını gösteriyor garsonlar, eşiniz lavobada diyorlar, oturuyor. Günaydın diyor sevgilisi ve çay koyuyor bardağına. Dün gece seviştiği kadın lavabodan geliyor ve yanına oturuyor günaydın diyerek, dudaklarına bir öpücük konduruyor. Artık pansiyon sahibesi olan sevgilisi yan gözle bakıp çaylarını koyduktan sonra uzaklaşıyor.

Bardaki kadınla tüm günü denizde geçirdikten sonra akşam merkeze gidip dün geceki bara giriyorlar. Bir süre sonra pansiyon sahibesi, dün geceki kadının kıyafetleri üzerinde, bara girip adama ve yanındaki kadına bakıyor. Yakınlarına bir yere oturup bakmaya devam ediyor.

Tatil boyunca kadınlar adamın etrafında dönüyor dolanıyor...

Bundan sonra bir şeyler olması lazım, bir kırılma, bir aşamaya taşınmalı hikaye...

Biz inelim diyor uzaylı... Ya da seni yukarı alalım. Soralım sana: Seni seçtik. Dünyaya ne yapalım? Asalım keselim mi, besleyelim mi?

Ders verelim, diyorum. Cezalandıralım, sonra besleyelim. Yok ederseniz hikaye biter... Peki esas hikayeyi nasıl bağlayacağız?

Son gün adamın sevgilisi, yani ilk birlikte geldikleri kadın, diğer kadınları fark ediyor ve bavulunu toplayıp havaalanına gidiyor. Adam da peşinden.

Tartışırken bankoya yaklaşıyorlar ve biletleriniz diyor bankodaki pansiyon sahibesi.

Tartışarak uçağa biniyorlar ve yerlerine oturuyorlar. Hostes bunlara gülümseyerek yanlarından geçiyor, bardaki kadın.

Yok, diyorum böyle olmaz. Adam başka kadınları hayal etmiş sevgilisi yerine. Bakın şöyle olsun:

Uçuş sırasında bekleyip tartışırken, her şeyi açıklayabilirim derken adam, yan sıralarda bardaki kadına gözleri ilişir, üzerinde her zamanki kıyafeti vardır. Ama suratı adamın sevgilisinin aynısıdır, biraz saçları değişiktir sadece.

Uçakta hostes yanlarına gelir, pansiyon sahibesidir, bütün tatil boyunca neden o kadar ciddi giyindiğini soramamışlardır, ama tabii yüzü adamın sevgilisinin aynısıdır, saçları ve makyajı farklıdır sadece...

Kaptan sizi yanına rica ediyor der bizim adama.

Adam şaşırarak kalkar ve kaptanın yanına gider. Kaptan selamladıktan sonra size bir şey danışmamız lazım der. Pilot kabininin camından dışarıyı gösterir. Bir uçandaire uçağı takip etmektedir.

Hiç yorum yok: