Cumartesi, Ağustos 24, 2024

ABİLER VE AMCALAR (VE BABALAR)

B şeklindeydi ilk uzay gemisi ve M şeklindeydi ikincisi. Aynı anda belirdiler. Birbirlerini görünce de çok şaşırdılar, saklanmışlardı dünyalılardan ama birbirlerinden değil, o da bonus oldu! Uzaylılar derdik, 2 tane olacaklarını düşünmezdik ama onlar da öyle düşünmüyormuş, bu ilk bozgun oldu; ve eşitliği sağladı.

Tabii ki ilk anlarda. Yoksa yardım etmeye gelmişlerdi (şairler ve şairlere hariç) ve ettiler. Dünyalılar kalkındı, hayat olması gerektiği gibi yaşandı artık. Ekonomik sorunlar, suç ve savaş gibi sorunlar, kentlerin kalabalıklığı, yeşilden ve estetikten uzak durumu ve benzeri sorunlar, bitti. Başka neydi; neyse... Sıkıcı sorunlardan sonra iş eğlenceye geldi. Hangi uzaylı? Abiler mi Amcalar mı? Hangisi hangi konuda yardım etmişti dünyalılara?

Su silahları geliştirdiler ve su savaşı yaptılar aralarında. Nefret ediyorlardı sudan. O yüzden iyi bir mermi oldu silahlardan çıkan su, yiyen yeniliyordu...

Sorunları öyle mi çözelim böyle mi çözelim, kime ne, çözülüyordu işte... Sıfır sorun... Herkes eğleniyordu su savaşları sırasında ama bazıları ilgisizdi: Bilgeler. Dünyalılar, kompleksli yaratıklar olduklarından, babalar demeyi tercih ediyorlardı, bilge sikmez çünkü...

Böylece uzaylılar, ama iki tane, abi ve amca, son su savaşında “kazananın” tavrına uydular -kendi halimize bırakıp gitmek ve hep tepemizde kalmak arasındaki savaşta.

Babalara bıraktılar bizi.

Hiç yorum yok: