Çarşamba, Ocak 03, 2024

KADINLAR GEZEGENİ

Özgürlüklerin, eşitliklerin ve kız kardeşliklerin tanındığı bir gezegen. Kadınlardan oluşuyor. Kadınlar erkeksiz doğurabiliyorlar. Çok dikkatli seçimlerle komşu erkekler gezegeninden erkek gelebiliyor ve “normal” yolla da doğurabiliyorlar. Doğan erkek çocuklar kadınsı kanunlara uyarsa gezegende kalabiliyor ve yükselebiliyor...

Komşu erkekler gezegeniyle soğuk savaş halindeler. Savunmaları çok güçlü olduğundan birçok kez denemelerine rağmen erkekler ele geçiremediler kadınlar gezegenini. (İki gezegenin de kendince adları var ama bizi ilgilendirmiyor; çünkü değişecek.) Kadınlar da erkekler gezegenini ele geçiremedi, çünkü erkekler kadar iyi saldıramıyorlar. Taktik başka! İçten çökertmek.

Erkekler gezegenini 2000’lerin Dünya’sı gibi düşünebilirsiniz. Erkekler ve kadınlar sayıca eşit, ama erkekler egemen. Güçlenebiliyor kadınlar ama yine de hep erkeklerin gerisindeler temel anlamda. Erkekler gezegenine sızıyor ve çok büyük bir kadın nüfusunu kaçırıyorlar kadınlar. İkincil, üçüncül, tutsak ya da köle denen kadınlar bunlar. Erkekler gezegeninin “güçlü” kadınlarına, yanaşmayacakları -hatta ispiyonlayacakları- düşünüldüğünden çaktırılmıyor bile bu plan...

Erkekler gezegeninde, kadın nüfusunun aşırı azalaması nedeniyle bir iç savaş çıkıyor... Kadınlar gezegenine misilleme amaçlı saldırıldı ama başarısız olundu. Kaçırılan kadınların intikamcı hırsları da eklendiğinde savunma güçlünün de güçlüsüydü ve geçen seferkilerden daha çok erkek telef edildi... Üstüne bir de iç savaşı fırsat bilen kadınlar, son bir büyük saldırıyla çaresiz, umutsuz erkekler gezegenini bu sefer ele geçirdiler.

Şimdi barış zamanı. Kadınların sağduyusu ortaya çıkıyor. İntikamcı kadınların biraz geriye ekilmesi, kontrol edilmesi, saygı duymaları gerekiyor... Çünkü erkekler gezegeninde tutsak olsa da olmasa da ikinci, üçüncü sınıf pozisyonlarda değerli, sağduyulu, bilge erkekler var. Bunlar önce erkekler gezegeninde deneniyor ve kadınlar gezegenindekinden bile başarılı oldukları görüldüğünden kadınlar gezegeninde de yönetimde ağırlıklı bir grup oluşturuyorlar. Kadınlar, daha çok denetim görevindeki grubun içinde çoğunluğu oluşturabiliyor. Bu sonuca başka birçok denemeler ve yanılmalar sonucunda ulaşılıyor ve bu yolda kadınlar gezegeninin erkeksi zeki kadınlarının bertaraf edilmesi gibi sıra dışı yöntemler de uygulanabiliyor.

Kadınlar gezegeni gerçekten iyi yönetiliyordu. Bunu erkekler gezegeniyle birleşmede de gösterdiler. Bu, kadınların başarısı: Hayata yer vermek.

Hiç yorum yok: