Ne aptallarla uğraşmak zorunda kaldık ya!
-Yetenek belki de yüceltilmiş öfkeden başka bir şey değildir. Adorno
-?
-Minima Moralia...zaman bul ne olur oku, hatta sırf bu kitap için zaman bul:)) Ben kimseye kitap tavsiye etmem:))
-Muratım okuyorum okumuyor değilim, sadece cümle bana anlamlı gelmedi. Hani ne anladığını açıklarsan daha net tepkiler verebilirim :))
-Çevirmen çevirmiş, bir daha çevirmek ona saygısızlık olur:) Hem bazı kitaplar gibi bazı cümleler de belki, bazı yaşları beklerler...
-Kardeş çeviri yapman için cümlenin kendi dilimizde olmaması gerekir:) Ben senden çeviri değil, ne anladığını açıklamanı istedim...Eyvallah; Kitapta, cümlede bazı yaşları bekleyebilir:) (de) benimde beklemem gerekiyorsa nasıl anlayacağız şimdi ? Haa birde bırak çevirmene saygıyı biz birbirimizin ekmeğini yemiş insanlarız önemli olan birbirimize saygısızlık yapmayalım:)
-Sen bu cümleyle ilgili düşünsene, ve düşündüklerini yaz buraya... Ben de ne anlamadığını, ya da benim ne anladığımı, ya da benim ne anlamadığımı anlarız belki, güzel olmaz mı...:)) Arkadaşlar da katılır belki.... Fusli de anlamamış mesela adornoyu, o katılır aramıza belki:)) Bak aramıza katılanlar:
“Hayalgücü ve bellek aynı şeydir.” Thomaz Hobbes.
“Bütün bildiklerimizin orijinal görüşlerimizdir.” Leonardo Da Vinci
“Bilgi hatırlama, hatırlama da hayal gücü demektir.” Max Jacob
Alakasız(gibi görünen) adamların alakası ilginç di mi; ama esas onları sollayan şu düşünce, ki adorno ile daha yakın:
“Hayal gücü taklit eder, yaratan eleştirici kafadır.” Oscar Wilde
-Ha şöyle dökül biraz. Lafı ortaya atıp çekilmek de neymiş:) Oscar Wilde, Da Vinci, Jacob...Atıfta bulunduğun insanların söylemleri damıtılarak oluşturulmuş sonuç cümleleri sanki. Hani o cümleleri neyi açıklamak için kullanacağız ve bu açıklama bizi nereye götürecek ? Adorno efendinin cümlesi ile nasıl bibağlantı kurdun doğrusu algılayamadım. Daha sadeleşirsen sevineceğim Filozof Abi :))
-E ama ben sana taşlar koyuyorum hiç basmıyor geçmiyorsun diğer yakaya:) HEp benden bekliyorsun...:)) Hadi bir taş daha sana: Aforizma tokat atar gibi yazılır. Açıklaman gerekmez, tokadı atar ve gidersin. BAzısı kendi atmış gibi hisseder, bazısı yer ve kendine gelir, bazısı da öbür yanağını döner:)))
-Tokat atma ve ya yemeye alışkınlığım yıllar oldu bitti:) Biz aforizma modunda değilde sohbet tadında yazışalım filozof abi omamı ? :))
-Gerçek felsefe girmeyecekse çok sıkıcı be sohbet, evrenden torpilin falan varsa ben bilemem:)) Ya da çare sensen pardon çare sizseniz:))
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder